Amerikanci grade puteve u Srbiji

Mihajlović: Američka kompanija zainteresovana za izgradnju Moravskog koridora

Beta pre 9 sati

Beta

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izrazila je danas očekivanje da će u narednom periodu biti potpisan Memorandum o saradnji sa američkom kompanijom “Behtel” koja je zainteresovana za izgradnju Moravskog koridora, odnosno autoputa Pojate – Preljina.

Ona je za Radio Beograd kazala da su prioriteti tog ministarstva u oblasti infrastrukture izgradnja brze pruge Beograd – Budimpešta i rekonstrukcija ostalih deonica na železničkom Koridoru 10.

“Prva deonica buduće brze pruge, od Beograda do Stare Pazove trebalo bi da bude završena za dve godine, a za nešto više od dve godine i deonica od Stare Pazove do Novog Sada. To znači da će se od Beograda do Novog Sada stizati za 25 minuta”, navela je ministarka a preneo njen kabinet.

Ona je rekla i da su za rekonstrukciju pruge od Beograda do Niša za brzine do 160 kilometara na čas potrebne najmanje tri godine.

“Nedavno smo za prugu Beograd – Niš u Sofiji potpisali memorandum sa kineskom kompanijom CRBC o izradi dokumentacije i rekonstrukciji. Njihove tehničke ekipe su već u Beogradu, zajedno sa našim inženjerima rade na projektno-tehničkoj dokumentaciji, a sledeće godine bi mogli da počnu radovi”, kazala je Zorana Mihajlović.

Ona je dodala da je već počela realizacija projekta rekonstrukcije i modernizacije pruge Niš – Dimitrovgrad, za koju je potpisan ugovor vredan 268 miliona evra.

(Beta, 23.09.2018)

Pogledajte još vesti iz kategorije Ekonomija »Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog

Povezane vesti

Američki “Behtel” zainteresovan za Moravski koridor

RTS pre 1 sat

Mihajlović: Bechtel zainteresovan za izgradnju Moravskog koridora

SEEbiz pre 1 sat

Amerikanci zainteresovani za Moravski koridor?

Radio 021 pre 5 sati

Mihajlović:Američki Behtel zainteresovan za Pojate-Preljina

RTV pre 9 sati

Mihajlović: Američka kompanija zainteresovana za izgradnju Moravskog koridora

Novi magazin pre 9 sati

Mihajlović: Američki „Behtel“ zainteresovan za Moravski koridor

Danas pre 9 sati

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *