Pretnje Nikoli Koji

Kultura

Pretnje smrću Nikoli Koji, tužilaštvo ne reaguje

Advokatica glumca Nikole Koja ističe za Danas da su pretnje njenom štićeniku prijavili Tužilaštvu, koje je reklo da nije nadležno za ugrožavanje bezbednosti.

    
Foto: BETAPHOTO DRAGAN KARADAREVIC

Povodom izjave poslanika SNS Marijana Rističevića, Nikola Kojo nam je rekao da ne želi da to komentariše izjave i uputio nas na svoju advokaticu Sarah El Sarag.

Ona je izjavila za Danas da je Nikola pre ovog Rističevićevog izlaganja dobio putem društvenih mreža pretnje da mu treba rascopati lobanju i da ga treba obesiti na Terazijama.

„Početkom februara mi smo prijavu podneli policiji, a osam dana kasnije se priča nadovezuje. Marijan Rističević počinje da proziva Nikolu Koju da on radi za albansku stranu, da je on izdajnik… Tokom prenosa sednice skupštine na Javnom servisu, Nikola je dobio silne pretnje nacionalista i vajnih boraca za Kosovo. Uz to, Rističević je tužen zbog materijalnih grešaka, neistina i scenarija koje su Nikolu Koju dovele u opasnost. To sve ide u kontinuitetu jedno za drugim“, ističe advokatica Sarah El Sarag.

Ona dodaje da je zatim i dnevnik Blic i to drugi put po redu neovlašćeno snimio Nikolinu kuću.

„Šaljući poruku da je on zimi u Beogradu, a leti u svojoj porodičnoj kući, opisujući njegove navike, porodične prilike kao i raspored stvari na imanju. Nakon toga i Dragan Šormaz, poslanik SNS, proziva Nikolu Koju i poručuje mu da nakon reči koje je Kojo izgovorio, posledica su život ili smrt“, skreće pažnju Sarah El Sarag.

Ona nam je rekla kako su pretnje prijavili Tužilaštvu, koje je reklo da nije nadležno za ugrožavanje bezbednosti.

„Tužilaštvo je za delo ugrožavanje bezbednosti iz člana 138 stav 1 i stav 2 Krivičnog zakona kojim se stvara uznemirenost građana i te kako nadležno. Smatramo da je posledica ovakvog postupanja Nikolino angažovanje na narodnom protestu ‘Jedan od pet miliona’. Tužilaštvo nas je uputilo da, ipak, podnesemo privatnu krivične tužbe, što smo i uradili“, kaže pravna zastupnica poznatog glumca.

Povezani tekstovi

    

Komentari (21)

* Sva polja su obavezna

 

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

 1. I fasisti su vesali narod na terazijama, veoma malo se razlikuje SNS od Nemackih Fasista od 1933 do 1945. Ali iz nekog razloga Srbi prihvataju fasizam u obliku SNS-a pa im ne smeta sta se radi po Srbiji.

  1. radio to,vešao ljude na Terazijaa,
   i kvaternik za vreme prvog rata kao oficir austrougarske vojske!
   1918. presvlači uniformu i postaje oficir Karađorđeviča?
   1941. opet menja uniformu u ustašku
   i juri Krležu da ga ubije jer ga je prozivao -provocirao,
   od osamnaeste godine dvadesetog veka?

   1. Kada nema vladavine prava i pravne države, postoji samo politička volja režima, da primeni ili ne primeni postojeći zakon… Velika sramota za sve nas, koji živimo u ovoj i ovakvoj Srbiji…!

 2. Hoće li neko već jednom izbaciti tog ludaka od Rističevića iz skupštine i suditi mu za ugrožavanje sigurnosti???????????????????????
  Dokle više???????????????

  1. Nosila se maketa od kartona. Kao i na svakoj EU demokrstskoj demonstraciji.
   Ovde poslanik zakonodavni poziva na linč Nikole Koje.

   1. @Nenad: Gospodine Nenade izgleda da ste zaboravili da je gradska vlast (DS) izbacivala ljude iz neformalnog naselja i slala na njih policiju, a njihove sklepne kućice su bagerima radturene. O tome se ne piše niti se komentariše, a kada ovi današnji urade isto (Sava Mala) to se eksploatiše na veliko.

 3. Ovo je vrlo ozbiljno i treba pod hitno odreagovati. Niko nikome nema pravo da preti smrću ! Najoštrije osude i najveće kazne za ovakva dela !

 4. IZDAJNIK RADI SVOJ POSAO
  Srbijo “CRVENI” i “ŽUTI” te ubiše!

  I pored toga što nas istina i Vučićevo zlo svakodnevno šibaju po ušima, mi kao srpska nacija još uvek to ne osećamo, i ne vidimo pravo lice Aleksandra Vučića. Mi ne vidimo da mu njegova zla ne dozvoljavaju da otvori ni medije u Srbiji. A mediji su danas najvažniji faktor u Srbiji. U pitanju su neverovatna zla koja je ovaj srbožder počinio. On je lagajući i obmanjujući ovaj srpski narod, celo vreme samo “radio” na štetu Srbije i srpskog naroda. Mnogi Srbi još ne vide da je Srbija u pravom rasulu. Zbog bolesne pohlepe za ličnom reputacijom, Vučić je podlegao srpskim neprijateljima, i postao njihov verni sluga. Saradnja sa našim tradicionalnim neprijateljima traje i danas. Uz to Vučić je izvršio i protivusravnu predaju Kosova, koju je dobro sakrio od srpskog naroda. On je stvorio i prvu albansko-srpsku vladu Kosova. A Marko Djurić stvorio carinu “Jarinje, i kosovsku granicu. To smo svi videli. A (briselsku) izdaju Vučić je sakrio proglašabajući to zlo kao “Državna Tajna”. Zato Srbi još uvek ne znaju da je on dana: 30. juna 2015.god u 22 č. i 54 m. predao Kosovo Albancima. I umesto da iseli kosovske Srbe u praznu Srbiju, i da uvede Kosovu trajne sankcije, Vučić se odlučio za trajnu predaju-izdaju Kosova.
  Za sve ovo Evropa dobro zna, zna da je Vučić veliki srpski izdajnik, pljačkaš i lažov, ali im to ne smeta da sarađuju sa njim. U njemu vide tu “zlatnu koku-polugu” sa kojom mogu da ostvare sve svoje (zle) ciljeve oko uništenja, i Srbije i srpskog naroda. On je ta njihova perjanica i milostiva sa kojom se oni ljube i jedino mogu da sarađuju. U njemu vide uvek nasmejanog srpskog izdajnika i poniznog ulizicu, koji svoje izdajstvo potvrdi i rečima: “Zalažem se za Balkan bez granica, ali da se zna gde je Srbija”. A čim se vrati u Srbiju on nastavlja kao patološki lažov, koji hoće da pobije sve žive kritičare. Istina mu je najveći neprijatelj, i ta “junačina” beži od nje hoće noge da polomi.

  O kakvom se izdajniku radi najbolje govori cinjenica, da je on od samog’ dolaska na mesto predsednika non-stop kršio Ustav Srbije. U stvaranju ovog’ velikog’ zla Vučić ima mnogo pomagača, pri ruci mu se našla i naša pravoslavna crkva, i svi će oni morati da sednu na optuženiču klupu, i da završe tamo gde im je mesto. Dokazi za izdaju i pljačku postoje, jer se radi o velikom zlu. Pitam! Kako se u svetu kažnjava ovakva izdaja države i naroda? U Americi na primer!? O istorijskoj pljačci Srbije i Srba neću govoriti…

  Da bi se Srbija rešila ovakvih, i zaustavila ovakvo nemilosrdno uništenje, mi moramo uvesti smrtu kaznu u Srbiji, bilo vešanjem ili streljanjem, svejedno. Zašto je ona potrebna!?

  Zato što mi hoćemo da živimo potpuno normalno na svojoj zemlji. Hoćemo da sačuvamo svoju nacionalnu kulturu, istoriju, teritoriju, svetinje koje mi imamo ovde na Balkanu. Hoćemo da imamo normalan standard, a ne najniži. Mi želimo patriotstvo, poštenje i pravnu državu, odgovornost, rad i red. A to nam ne dozboljavaju upravo ti instalirani kriminalci u Srbiji. Mi kao nacija jednom moramo da viknemo: “DOSTA”, i da pogledamo šta je ko radio sa ovom državom. Krivci mora da se suoče sa istinom i pravdom. Zato nam treba nezavisan sud i ta lustracija. Ko to opet neće? Opet kriminalci, a mi opet “DOSTA”.

  Ponavljam, na tom putu nam stoji Vučić i njegovi oligarsi, koji su dobro napunili svoje džepove. Zato svi lopovi moraju biti procesuirani i žigosani. Dosta više sa izdajom, pljačkom, rasprodajom, lažima i obmanama naroda. Nažalost to je naša svakodnevnica. Dosta više! Nećemo više rekla-kazala, nego hoćemo da pogledamo šta je ko radio. Dosta više…

  Što se tiče opozicije, Srbi i ne znaju šta je prava opozicija. Sve ovo što vidimo i što zovemo opozicija, to su ustvari (moram da kažem) nusproizvodi komunizma, koji isto nisu patriote i rodoljubi Srbije. I njihova ideologija je usmerena protiv Srba. Srbi još ne znaju da takvi samo uništavaju naš interes. A državu stvaraju i brane nacionalisti i patriote. Pogledajte Hrvate…

  Što se tiče protesta ja ga potpuno podržavam i sam učestvujem u njemu. Ali tamo sam video mnogo bivših lopova kojima nije mesto na protestu. Mislim na “žute” koji sve rade da se ništa ne promeni, mrze lustraciju jer su oni prvi na tapetu. Zato gaze po sporazumu sa narodom. A ugovor je perfektan i smeta samo bivšim i sadašnjim lopovima u Srbiji. Na kraju krajeva daleko su oni od tog Djindjića. Znači polažem velike nade u protest.

  Zbog velike pohlepe za ponovnim dolaženjem na vlast, “žuti” nisu sposobni ni da formulišu svoje zahteve. Još ne znaju da VUČIĆ BEŽI IZ SRBIJE kad mu otmu televiziju!? Njima je u interesu samo stolica i dalja pljačka, a ne srpska država. Umesto svih tih izdajnika i pljačkaša Srbije, na vlast treba dovesti trezvene patriote može i monarhija, koja je sušta suprotnost i žutima i komunistima. Oni vole srpsku državu i srpski narod, i srpsku vojsku. Biće to borba rušitelja i neimara srpske države, naravno da će patriotizam pobediti.

  Inače komunisti brane puškom vlast. I sve izbore uvek pokradu. Za njih ne postoji nikakav zakon, i odgovornost. Oni vrše izdaju, pljačku, krše Ustav Srbije, obmanjuju, lažu, klevetaju koga god hoće, a nizašta ne odgovaraju. Kod njih nema slobodnog sudstva i slobodnih medija. Ogledalo njihovog’ uspeha je današnja Srbija. Da li je to istina? Jestee…
  Na kraju, ovoj vlasti se crmo piše, i što se budu više natezali platiće još veći ceh. Pa izvolite…
  A vi narode kad pukne televizor sve ćete saznati… Hvala…

  P. “Sajdzo” Bogutovac.

 5. Pa dobro ljudi, gde cete veci dokaz od ovog da je Darvin u pravu… Samo nedostaje u Teoriji Evolucije hipoteza da su neki njudi, ipak zaglavili na pola puta….

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Share This

Share this post with your friends!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com