Optužba?

Kosovski ministar pravde optužio Vučića da je nalogodavac ubistva Ivanovića

Kosovski ministar pravde optužio Vučića da je nalogodavac ubistva IvanovićaIzvor: N1

Ministar pravde Kosova Abdeljard Tahiri izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovoran za davanje naloga za ubistvo predsednika Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića. Prema njemu odbrana koju srpski predsednik daje glavnom osumnjičenom za ubistvo Ivanovića dovodi do zaključka da je Vučić naredio ubistvo.

Naši zahtevi srpskim vlastima za pravnu saradnju u slučaju Ivanović su zastali u trenutku kada su osnovane sumnje ukazale da je Milan Radoičić glavni osumnjičeni za smrtonosni atentat koji je državljanina i političara Republike Kosovo Olivera Ivanovića koštao života, napisao je Tahiri na Fejsbuku.

Prema njemu, umesto saradnje i izvođenja pred lice pravde glavnog osumnjičenog, on je od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića amnestiran.

Nema ni jednog racionalnog objašnjenja osim činjenice da između Vučića i Radoičića postoje odnosi nalogodavca i izvršioca, smatra Tahiri.

On je dao garancije građanima Kosova, posebno Srbima da će institucije Kosova raditi dok se krivac za ovo ubistvo ne izvede opred lice pravde.

Iste optužbe protiv predsednika Srbije izneo je i zamenik premijera i zamenik predsednika Demokratske partije Kosova, Enver Hodžaj, koji je za portal gazetaexpress.com rekao da je Beograd mesto okupljanja onih koji stoje iza ubistva Ivanovića.

“Srbija je odgovorna za ubistvo kosovskog političara Olivera Ivanovića. Politički nalogodavci u Beogradu glavnog osumnjičenog Milana Radoičića ne samo da brane obezbeđujući mu sklonište već i ometaju rasvetljavanje ovog kriminalnog akta putem kleveta i propagande“, kazao je Hodžaj.

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da je glavni osumnjičeni za ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića Milan Radoičić i da je ubistvo izvršeno po nalogu vlasti u Beogradu.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je ranije danas da je sve sigurniji da sadašnje vlasti u Prištini direktno stoje iza ubistva Olivera Ivanovića i da očekuje da će istražni organi Srbije uskoro biti u prilici da pruže više podataka o tom slučaju.

POVEZANE VESTI

KOMENTARI (9)

Sreten

Ministar pravde a nagadja? Sto krijete dokaze od Srbije?

šesti oktobar

Niste pratili izgleda obraćanje naciji kada je rečeno da je čovek prošao poligraf? Amateri…

DEmokratija

Neka ubistvo rasvetli neko nezavisno telo ,strucno i nekorumpirano,formirano od strane EU.Srbija je poznata po nerazjasnjenim politickim atentatima,a o Kosovu ne zelim da komentarisem.Nalogodavci,organizatori i izvrsioci u svakom slucaju bi morali odgovarati.NIKO NI IZ KOJIH MOTIVA NE SME IMATI PRAVO DA DRUGOJ OSOBI ODUZME ZIVOT

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *