GiGaGu samo krotko,golemo gajle?

GiGaGu, Niš,Pirot,Leskovac,Prokuplje,Han,Vranje,Bujanovac…

SAŠA ARSIĆ: IZ BUJANOVCA 150 GRAĐANA ORGANIZOVANO NA PROTEST U BEOGRADU

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 11. april 2019. -Oko 150 nezadovoljnih građana, uglavnom simpatizera i članova Narodne stranke i Srpskog pokreta Dveri, iz opštine Bujanovac učestvovaće na protestu opozicije „1 od 5 miliona“ 13. aprila u Beogradu, potvrdio je za Bujanovačke regionalni koordinator Narodne stranke Saša Arsić.

Arsić je rekao da je organizacija odlaska na protest protiv vlasti Aleksandra Vučića i SNS do sada držana u tajnosti zbog „raznoraznih pokušaja sabotaže od strane SNS“

„Naprednjaci pokušavaju da sabotiraju svaki vanlinijski prevoz. Poslate su zabrane mnogim prevoznicima“, kaže Arsić.

On je na svojoj FB stranici objavio da su neki policijski službenici iz Bujanovca uznemiravali lokalne autoprevoznike.

Građani će na protest otići organizovanim prevozom autobusima i kolima u sopstvenoj režiji, a po rečima Arsića, svako plaća prevoz sa sebe.

„Narodna stranka vodi 70 članova u autobusu na sprat, Dveri 50 običnim autobusom, a sa nama ide i 20 – 30 građana koji nisu članovi ovih stranaka i koji će krenuti svojim kolima“, kaže Arsić.

„Postoje indicije da će saobraćajne inspekcije zaustavljati autobuse i slati ih na vanredne tehničke preglede, ukoliko se to desi protesti će biti održani na licu mesta, a spremni smo i da blokiramo auto-put“, rekao je Arsić.

Protest opozicije, najavljen za 13. april, počinje u 15 časova ispred Doma Narodne Skupštine.


Politika

Velika očekivanja južnjaka pred put u sopstvenoj režiji na protest u BG

Dok jedan od lidera niškog Saveza za Srbiju Miodrag Stanković nakon sutrašnjeg velikog protesta opozicije u Beogradu očekuje ostavku Aleksandra Vučića, ostali lideri SZS sa juga Srbije umereniji su u očekivanjima.

    
Foto: Beta/Saša Đorđević

Međuti, svi se slažu da je to početak promena koje će „za par meseci dati rezultate“. Svi ističu da putuju u sopstvenoj režiji, privatnim automobilima, vozovima i redovnim autobuskim linijama jer su, kažu, naprasno „svi prevoznici toga dana zauzeti“.

Prvi čovek niškog DS i jedan od lidera SzS od protesta ima velika očekivanja – ostavka predsednika Aleksandra Vučića. Smatra da je to realno, jer je, kaže, Vučić uplašen pošto se približio kraj njegovog režima. Pored toga, očekuje i “oslobođenje” medija, pišu Južne vesti.

Foto: Vojkan Ristić

Mi očekujemo da se ispune naši zahtevi. Najpre da Vučić podnese ostavku. Očekujemo i da se oslobode mediji. Videćemo šta će se dogoditi sutra. U svakom slučaju, ovo je definitivno početak kraja režima Aleksandra Vučića – kaže Miodrag Stanković.

Lider niških demokrata veruje da će 13. aprila srpska prestonica biti puna Nišlija koji su protiv aktuelnog režima. Iz Niša će, dodaje, neki krenuti automobilima, neki redovnim autobuskim linijama, a neki vozom. „Randevu“ je ispred zdanja Narodne Skupštine, a građani će ih, kaže, prepoznati po baneru “1 od 5 miliona – Niš” koji će niški demonstranti razvući.

Jedna grupa nas koji idemo kolima, ići će u koloni. Sa ostalima, naravno oni koji žele da budu sa nama u grupi, sastaćemo se ispred Skupštine. Neki idu međugradskim autobusima, a neki su hteli da idu vozom. Mada, niko nije mogao da mi garantuje da te linije neće biti otkazane – kaže Stanković.

Kakav god bio ishod velikih beogradskih demonstracija, Stanković kaže da će protest u Nišu biti održan narednog petka, 19. aprila. Tada će se, kaže, rezimirati utisci sa protesta u Beogradu.

Piroćanci rezultate očekuju za par meseci

Za razliku od niškog kolege, predstavnik Saveza za Srbiju iz Pirota Dimitrije Vidanović umereniji je u očekivanjima od velikog beogradskog protesta. On ne očekuje da će sutrašnji protesti dovesti do promena, ali se nada da će sve više protesta i pritisaka za par meseci doneti rezultate.

Tada će vlast morati da razgovara sa opozicijom. Nije bilo nikakvih pritisaka, ne očekujemo nikakve probleme, mislimo da svako može svoju političku volju da iskaže i šetnjom i govorom. Dok nas vlast ne uveri u suprotno, verujemo da će protesti biti mirni – smatra Vidanović.

Organizovanog odlaska na protest iz Pirotskog okruga neće biti, ali prema Vidanovićevim rečima, mnogi Piroćanci će se u privatnoj režiji od ranog jutra uputiti ka prestonici.

Prokupčani očekuju i promene na lokalu

Da Vučić podnese ostavku, da skup protekne bez nasilja, ali i da se promene nakon velikog beogradskog protesta prenesu i na lokal, očekivanja su Slaviše Momčilovića, prvog čoveka prokupačkog DS-a.

Nakon njegovog pada, počeće da se ruši i kula od karata na lokalu, gde njegovi poslušnici pokušavaju da kopiraju svog lidera, uzurpirajući kompletan sistem – kaže Momčilović.

I Topličani će sutra put Beograda krenuti u privatnoj režiji, automobilima i kombijima, jer su, prema tvrdnji Momčilovića, svi autobuski prevoznici toga dana „zauzeti“ i nisu imali slobodne autobuse za iznajmljivanje. Ipak, kaže, to neće sprečiti veliki broj građana koji su se najavili prethodnih dana krenu za prestonicu.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Share This

Share this post with your friends!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com