Šta je to dim ženskog polnog organa?

Hoću neću

Nismo, naravno, ništa naučili, ali da smo malo mućnuli glavom (i mislili njome, a ne guzicom) mogli smo iz političke filozofije onog Svetogorca naučiti da se bune, protesti, etc – ukoliko se ne zna šta se tačno njima hoće postići – brzo pretvore, najpre u dim ženskog polnog organa, a potom u nešto crnje i gore od onog što se nije htelo i zbog čega se bunilo i protestovalo.

Nema glupljeg stava, a pogotovo nema gluplje politike od – „neću“. Čak i ako ti se posreći, pa eskiviraš to što nećeš, u najmanju ruku ne dobiješ ništa, a četo biva da dobiješ nešto što još više nećeš, ali moraš da ga trpiš jer ne znaš šta hoćeš. „Neću“ je linija takozvanog manjeg otpora – odlučiš da „nećeš“ i završio si posao – za razliku od „hoću“ koje zahteva zasukivanje rukava i zagrejavanje stolice.

Idemo dalje. Ako neko tačno zna šta hoće i ako neodustajno radi na tome, to po pravilu i postigne. Uzmimo primer iz naše novije istorije. JexS, recimo, Tadić pojma nije imao šta hoće – u političkom smislu, naravno, u privatnom je dobro znao – poslednje dve-tri godine nije čak znao ni kud udara, na kraju se SNiS-u popeo na Sebastian Kurtz, a na njegovo mesto je zaselo sadašnje Vrhovno Biće koje je (politički) odlično znalo šta hoće.

Nemojmo se zavaravati – Vrhovni je hteo upravo OVO (i u dlaku OVAKO) i za OVO se dvadesetak i kusur godina borio kao mladi ranjeni lav, a za to što OVO mnogima od nas ide na Sebsatian Kurtz, a pogotovo za to što to „nećemo“, Vrhovnog savršeno boli istoimeni organ.

Vrhovno biće je htelo (i uspelo u tome) da ostvari stari, vlažni radikalski san – prečesto se ostvarivao – o korporativnoj narodnoj državi Srba neiskvarenih porocima zapada – drljavoj poluRusiji, polukasarni, poluzemljoraničkoj zadruzi – u kojoj strogi ali pravični domaćin deli čeljadi goveda, zejtin i brašno.

Vizija (i praksa) takve države već je pri kraju u XIX veku bila teški anahronizam – pisao je o tome Dimitrije Tucović, pre nego što je poginuo od prijateljske vatre – a šta je ta država danas, o tome se obavestite pogledom kroz prozor ili – bolje – pogledom na televizor.

OVO vaistinu ne treba hteti – a nije predaleko ni dan kad to neće hteti ni oni koji trenutno hoće – ali mora se znati šta hteti i na koji način demontirati istoricističko-psihološku matricu koja nagoni ljude da masovno hoće ono što ih decenijama vodi u bedu, čemer, propast i sendvičarenje.

Misliti – a u krugovima dvojke se uobičajilo tako misliti – da će „rušenje“ Vrhovnog Bića rešiti makar i jedan (suštinski) problem, izraz je iste tupoumnosti koja podaničku polovinu Srbije navodi da misli da je Vrhovno Biće rešenje svih problema. A znate li zašto neće nita rešiti. Zato što Vrhovni naprosto neće (ne želi) da se strmpoizdi. Pa vi sad razmislite šta hoćete, šta nećete.

Komentari (17)

* Sva polja su obavezna
Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

 1. Kolumnista je ladno, smisljeno i bezobrazno ‘zaboravio’ ali ne i mi!
  Bese u nedelju Utisak Nedelje i neki fini, kulturan i pametan svet, a bejase u isto vrijeme na zlocinackom pinaku tik tak tzv, gde bejase sve suprotno! mrka, ratko i jelena bozemeoprosti trivan. Anegdota: Pricaju mi moji prijatelji s dedinja, van Kruga Dvojke, epska scena, parking ispred ‘objekta’, mecka, bemve, mecka, bemve dzip, audi 4ka, bemve, porse kajen, Basara!!, umal ne rekoh golf 2ka, bosanske table (uff kakva bi to bila uvreda za Legendu, Golfa Dvojku), bemve, audi dzip.. I sad, stadose ljudi, gledaju, nevera, nadrealan prizor! Na parkingu, medju kolima, licno Basara, lepo, ko pravi auto, zauzo bre brate celo parking mesto!.. I tek u neko doba procu se da je malocas pomenuta ex zuta bozemeoprosti perjanica dojahala na istom. Basari. Jbg, kaze, pokvarila joj se metla, kuce stace, pa ko veli..
  Epilog: Za sve vas neupucene, to je objasnjenje postojanja diskus hernije u divno nam ispodfamozno stvorenje! Odgovor o drugim organima i korelaciji (sto bi reko babic, cuj mene, panovic, koleraciji) istih, u nekom od narednih izvlacenja !!

  1. Aman bre Radovane sta ti imas tolko protiv Jelene Jece Markovic Trivan? Dobro, jeste bila na demokratskom sebastjanu generala udbe. Dobro, jeste posle presla na naprednog sebasyjana generala udbe. Pa sta? Sto si zavidan? Zena ceo zivot zivi na sebastjanima. Samo se generali udbe menjaju. Doduse i njeni uposlenici ko sto je svima nam dragi kolumbnista from Bajina basta! Ih jaka stvar, sto bi reko nas SNiS cudna mi cuda, ‘to normalno’ 😉

 2. Da zlo bude gore i jace, saka onih koji znaju sta hoce (ili im se tako cini), ne zele ici dalje i naci nacin ili makar predloziti – KAKO. Pa kad to KAKO razrade u detalje, da stanu ubedjivati SNiS u boljitak baziran na toj detaljnoj razradi. Tako okupirani (mislima ? ), brzo bi shvatlitli da nemaju ni snage, ni zivaca ni vremena da se kupaju u blatu (izbegavavam cenzurisane reci), sa Vrhovnim.

  1. Svetislav nije alkar nego cobanin! U sridu se kaze u dalmaciji a kod nas u Srbiji: po sred srede! Da si sirota to ti sama kazes a ne ja! U zalud je jedna rec a nikako dve! A da ga najzad doceka, sto opet ti kazes, pa nek ti je sa srecom. Uzivaj ga!

 3. Već sam ranije hteo da poručim autoru da se već jednom mane ovog Sebastijana iz Austrije. Ako mu se ime Sebastijan već toliko sviđa, neka malo pominje, recimo, Sebastijana Baha, koji je živeo u Nemačkoj. Naime, potpuno sam ubeđen da je autor isuviše pristojan čovek da bi Austrijanca tako često pominjao uglavnom zbog prezimena. I još nešto: jedan moj pozanik koji zna mađarski, rekao mi je da autorovo prezime vaoma liči na mađarsku reč „najebi.“

 4. ‘.. a za to što OVO mnogima od !!nas!! ide na Sebsatian Kurtz..’ !?
  Cekaj bre malo! Koje bre nas?! ‘nas’. Kake bre crne ‘nas’?! Pa nisi ti bre ‘nas’! Ti si bre, crni Svetlisave ‘njih’ a ne, nikako ne, ‘nas’ !! ‘A najbolje je njiiih oko njiiih’ rece moj cuveni prethodnik Radovan Treci. Sta god ti bre crni Lale basernJao, neki cemo da budemo ‘nas’ a neki cete da budete (i ostanete.. do kraja) ‘njih’! Licemerluk i pederastija tu NE pomazu !!

  1. Мени сте, Раде, сви ви исти – и „наши“ и „њи’ови“, и елита из круга 2-ке и сељачија из Борче. Капирам ја да не можете да се надмећете
   ако се не поделите у два тима, ал’ ја у тој утакмици немам за кога да навијам…

  1. Predlažem da svi kažemo kategoričko ‘neću’ platama od 300 evra i životu u trajanju od tričavih 60, 70 godina

 5. Inspirisan ovim zaključkom, na um mi pade jedno pitanje koje je u medijima dominatno, ali odgovora niotkud.
  Pitanje je prosto. Zašto opozicija istrajno šeta iako sve te neplodne aktivnosti gube bilo kakav smisao?
  Usuđujem se odgovoriti, prvo samom sebi pa ostalima.
  U svemu što ‘opozicija’ radi ima projektovano smislene namere.
  Koja, pitaće se čitalac.
  Pa njihovi savetnici i kreatori javnog mnjenja, znaju za ono Frojdovo podsvesno, i ribari ljudskih duša upravo potstiči kod naroda ono podsvesno refleksno da buja, i kad se ukaže pogodan trenutak, recimo budućih izbora, posle urušavanja ovog sistema, narod već u potsvesti odlučije i glasa po inerciji one koje je zapamtio u već strukturisanoj memoriji.
  Zato je opoziciji u planu da što više svoje vođe preko sretstava informisanja reklamira kao nezamenljive političke delatnike, iako im je žuvotni CV prazan list hartije, ali nije važan CV, ne , važnije je kolektivno potsvesno naroda. Koje će se na budućim izborima inertno preneti na glasački listić.
  Tako da kad se ovaj sistem uruši, sam od sebe,i kad dođe vreme da se narod izjasni, opozicija stupi na scenu. I počinje jovo nanovo.
  Nije poenta u menjanju ljudi, treba manjati sistem.
  Jenan od najtežih poslova jednog naroda je napraviti normalnu državu gde bi većina stanovnika bilo zadovoljna svojim životom.Primer Švetske.
  E ovi naši graditelji te nove države nemaju ni viziju, ni materijal a ni alat. Jedino što imaju,otprilike, je jaka inicijativa a ona bogami izvire iz realno svesnog

 6. Dole Crkva (kao drustveno politicka sila koja se uzgred nicim drugim i ne bav). Dole militarizam i naplacivanje dugova za sve i svasta a pogotovu za „nepravde“ od pre hiljadu godina. Dole srpska egomanija „posebnosti“ i „uzvisenosti“. Kad ova tri budu dole Srbija ce krenuti na gore. Ne pre. Al sva tri. Eto konkretnog programa. A ko ce ga prihvatiti? Zna se: niko. Ajd odoh da igram GO. Mnogo dobra igra, trazi mozak

 7. Pogledom na televizor jedino možeš da se obavestiš da li se na njemu nalazi „šustikla“, uspomena iz Trsta u vidu gondole, ili neki sličan ornament.

 8. U krugu dvojke, pored toga da je rušenje Vrhovnog bića rešenje svih problema, još se misli da u to rušenje treba uključiti i autora ove kolumne, kao i to kako je jedan komentator (nećemo da ga imentujemo) mnogo pametan.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Share This

Share this post with your friends!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com