Najavljen 37. protest u Beogradu za subotu 17. avgust

Najavljen 37. protest u Beogradu za subotu 17. avgust

Jedan od pet miliona: Protiv rodne diskriminacije i zloupotrebe vojske

Učesnici protesta Jedan od pet miliona, koji će se održati po 37. put u Beogradu, ove subote šetaće protiv nasilja i prebijanja neistomišljenika vlasti, rodne diskriminacije, ali i zloupotrebe i ponižavanja vojske od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića, saopštili su organizatori.

Foto: #1od5miliona

Protestna šetnja kretaće se od Terazijske česme ka zgradi Predsedništva ulicom kralja Milana do Resavske ulice, bulevarom Kralja Aleksandra, potom Takovskom ulicom do zgrade Radio Televizije Srbije (RTS).

Na početku protesta obratiće se jedan od organizatora protesta Srđan Marković koji je, kako se navodi, prošle subote „prebijen od strane obezbeđenja predsednika Srbije“.

Protest će početi u 19 časova kod Terazijske česme.

U petak, 16. avgusta aktivisti #1od5miliona održaće Konferenciju za novinare sa početkom u 12 sati. Mesto održavanja Konferencije biće ispred glavnog ulaza u zgradu RTS-a u Takovskoj 10.
Na Konferenciji će mediji biti obavešteni o narednim, ali i o preduzetim koracima u vezi sa prebijenim studentom Srđanom Markovićem kome je nakon zadobijenih telesnih povreda u subotu pružena medicinska pomoć u Urgentnom centru.

Povezani tekstovi

Postanite član Kluba čitalaca Danas i na taj način podržite nezavisno novinarstvo.

Danas postoji sa ciljem pravovremenog i istinitog izveštavanja dostupnog svim građanima. Kupovinom Danasa, pretplatom ili članstvom u Klubu čitalaca omogućavate nam da ostanemo samostalni i potvrđujete da u Srbiji ima mesta za slobodno novinarstvo!

Više od dve decenije nismo poklekli pred trendovima opšte tabloidizacije, senzacionalizmom i komercijalizacijom sadržaja. Bili smo zabranjivani i prozivani. Ništa nije moglo da nas spreči da objektivne vesti objavljujemo svakog dana. Nijedna vlast nije bila blagonaklona prema kritici.

Zato želimo da se oslonimo na vas, naše čitaoce.

Ukoliko želite da i ubuduće nastavimo sa radom kao i do sada i još kvalitetnije, kupite Danas i postanite deo Kluba čitalaca Danasa za 990,00 dinara mesečno!

Komentari (6)

* Sva polja su obavezna

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

  1. Pa ti tajni razgovori su samo kod Djilasa i Bosko, oni su tajno i isli kod nekih stranih zvanicnika za dalja uputstva kako bi rusili sopstvenu zemlju…e, gde to ima, da li je to normalno???

    1. Ponovo laži, gardisti su ubijeni kada je predsednik Vlade Srbije bio V. Koštunica, a ministar odbrane Davinić iz G17+, pa bi najbolje bilo da pitaš Zoranu, Dinkića i Koštunicu.
      Vidi i sa ovim vašim što su štitili haške optuženike.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Share This

Share this post with your friends!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com