Hongkong

Nastavljeni protesti u Hongkongu, okupljanje prosvetnih radnika

Nekoliko hiljada prosvetnih radnika okupilo se danas u Hongkongu gde su prošetali do zvanične rezidencije lokalnih vlasti kako bi podržali prodemokratske proteste započete početkom juna.

Foto:Beta-Ap

Demonstranti nose plakate sa natpisom „Zaštite buduće generacije“ kao i kišobrane. Zbog tog skupa je blokiran saobraćaj u delu Hongkonga. Prosvetni radnici su na metalnoj ogradi zgrade lokalnih vlasti okačili bele trake kao znak podrške prodemokratskim protestima.

Na skupu je rečeno da šefica hongkonških vlasti Keri Lam treba da odgovori na zahteve demonstranta i da policija ne sme da koristi nasilje kako bi rasterala proteste.

Za sutra je takođe najavljen protest.

Protesti su počeli u junu, zbog u medjuvremenu suspendovanog predloga zakona o ekstradiciji koji predvidja izručenje osumnjičenih Pekingu. Protivnici tog zakona navode da on predstavlja pretnju slobodama Hongkonga, garantovanim u narednih 50 godina od 1997. kada je Velika Britanija predala tu teritoriji Kini.

Demonstranti traže ostavku Keri Lam i istragu o tome da li je policija koristila prekomernu silu u suzbijanju protesta.

Povezani tekstovi

Postanite član Kluba čitalaca Danas i na taj način podržite nezavisno novinarstvo.

Danas postoji sa ciljem pravovremenog i istinitog izveštavanja dostupnog svim građanima. Kupovinom Danasa, pretplatom ili članstvom u Klubu čitalaca omogućavate nam da ostanemo samostalni i potvrđujete da u Srbiji ima mesta za slobodno novinarstvo!

Više od dve decenije nismo poklekli pred trendovima opšte tabloidizacije, senzacionalizmom i komercijalizacijom sadržaja. Bili smo zabranjivani i prozivani. Ništa nije moglo da nas spreči da objektivne vesti objavljujemo svakog dana. Nijedna vlast nije bila blagonaklona prema kritici.

Zato želimo da se oslonimo na vas, naše čitaoce.

Ukoliko želite da i ubuduće nastavimo sa radom kao i do sada i još kvalitetnije, kupite Danas i postanite deo Kluba čitalaca Danasa za 990,00 dinara mesečno!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Share This

Share this post with your friends!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com