Američki Kongres će učiniti napore da turski predsednik Redžep Tajip Erdogan skupo plati svoju ofanzivu u Siriji protiv kurdskih snaga, saveznica Vašingtona, upozorio je danas uticajni republikanski senator Lindzi Grejam

Američki Kongres će učiniti napore da Turska skupo plati ofanzivu u Siriji

Američki Kongres će učiniti napore da turski predsednik Redžep Tajip Erdogan skupo plati svoju ofanzivu u Siriji protiv kurdskih snaga, saveznica Vašingtona, upozorio je danas uticajni republikanski senator Lindzi Grejam.

Foto: EPA-EFE/ ERIK S LESSER

„Molite se za naše kurdske saveznike koje je sramno napustila Trampova administracija“, napisao je on na Tviteru.

„Uložiću napore u Kongresu da Erdogan to vrlo skupo plati“, dodao je ovaj senator koji obično podržava predsednika SAD Donalda Trampa.

Erdogan je danas saopštio na Tviteru da je počela turska vojna operacija u Siriji koju su nazvali „Mirno proleće“ i napisao da je cilj operacije da se iskoreni „pretnja terorom“.

Ranije, turska televizija je prenela da su turski avioni bombardovali položaje sirijskih Kurda preko granice, iz Turske.

Portparol kurdskih snaga Mustafa Bali rekao je danas da su turski ratni avioni počeli da napadaju „civilna područja“ na severu Sirije i da je to izazvalo paniku među ljudima u toj oblasti.

Put za tursku ofanzivu otvoren je kada je predsednik SAD objavio da će se američka vojska povući iz te oblasti.

Naslovna

Politika

Dijalog

Svaka budala je rob

Već odavno govorim da nismo slobodna zemlja.

Irački budilnik

Tek pošto je u Iraku u protestima ubijeno više od stotinu učesnika narodne bune, a preko šest hiljada je ranjeno, vlada u Bagdadu je saopštila plan za smanjenje siromaštva u jednoj od najbogatijih država nepresušnim ovozemaljskim darom – naftom.

Životi koje niko neće vratiti

Omladincima SPS je jedna skupštinska fotelja važnija od kostiju Ivana Stambolića iskopanih na Fruškoj gori. Važnija im je jedna fotelja od sedamnaest metaka ispaljenih u Slavka Ćuruviju.

Knjige

BBC News na srpskom

Erdogan izdao naredbu, turska vojska ušla u Siriju

AFPTurske snage pozicionirane su na granici sa Sirijom blizu Akakale Turske trupe ušle su na teritoriju Sirije kako bi se obračunale sa kurdskim snagama koje je napustio glavni saveznik – Sjedinjene Američke Države. Naredbu o početku ofanzive izdao je predsednik države Redžep Tajip Ergodan, a u napadu učestvuje i Nacionalna armija Sirije, pobunjenička grupa koja […]

Turska šalje dodatne trupe, kako bi što pre ušla u Siriju

AFPTurske snage pozicionirane su na granici sa Sirijom blizu Akakale Turska je poslala dodatne trupe na granicu sa Sirijom zbog napada na kurdske snage koje je napustio glavni saveznik – Sjedinjene Američke Države. Trupe će uskoro ući u Siriju, najavio je pomoćnik predsednika. Turska želi da stvori bezbednu zonu koja će biti očišćena od pripadnika […]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Share This

Share this post with your friends!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com