Ekspresno saslušanje?

Studenti iz organizacije „1 od 5 miliona“ saslušani po krivičnoj prijavi Bujoševića

Studenti iz organizacije „1 od 5 miliona“ Srđan Marković i Sofija Nedeljković saslušani su danas po krivičnoj prijavi zbog farbanja vrata Radio-televizije Srbije, koju je podneo generalni direktor RTS Dragan Bujošević.

Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Marković je rekao za FoNet da je saslušanje trajalo nekoliko sati, da su u stanici 29. novembar prema njima postupali korektno, ali da je sama prijava „sumanuta“.

Saslušanje je danas završeno oko 19 časova, a biće nastavljeno sutra. Studenti su rekli da će o svemu više informacija dati posle sutrašnjeg saslušanja.

U ponedeljak je po istoj prijavi saslušana predstavnica studenata iz udruženja „Jedan od pet miliona“ Valentina Reković.

Povezani tekstovi

Postanite član Kluba čitalaca Danas i na taj način podržite nezavisno novinarstvo.

Danas postoji sa ciljem pravovremenog i istinitog izveštavanja dostupnog svim građanima. Kupovinom Danasa, pretplatom ili članstvom u Klubu čitalaca omogućavate nam da ostanemo samostalni i potvrđujete da u Srbiji ima mesta za slobodno novinarstvo!

Više od dve decenije nismo poklekli pred trendovima opšte tabloidizacije, senzacionalizmom i komercijalizacijom sadržaja. Bili smo zabranjivani i prozivani. Ništa nije moglo da nas spreči da objektivne vesti objavljujemo svakog dana. Nijedna vlast nije bila blagonaklona prema kritici.

Zato želimo da se oslonimo na vas, naše čitaoce.

Ukoliko želite da i ubuduće nastavimo sa radom kao i do sada i još kvalitetnije, kupite Danas i postanite deo Kluba čitalaca Danasa za 990,00 dinara mesečno!

Komentari (9)

* Sva polja su obavezna

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

  1. Zbog farbanja vrata može biti podneta samo prekršajna prijava zbog delimičnog oštećenja tuđe imovine, nikako krivična. Tim pre što su vrata oprana u roku od 4 časa po izvršenju dela… Zanimljiviji je deo o izveštaju državne revizorske komisije koja je donela zaključke o otuđenju javne imovine u RTSu, putem fiktivnih javnih nabavki i nameštenih tendera u iznosu većem od 2 milona evra samo za 2018. godinu… To ne može da opere za 4 sata čak ni služba obezbeđenja na RTSu, kao što je morala da glanca ulazna vrata…I, šta ćemo sad?

  2. Bolje bi im bilo da su protestvovali i tražili da vlast obezbedi uslove pod kojima će njihov univerzitet biti vratićen na prvobitni nivo na Šangajskoj listi. , nego što seku granu na kojoj sede: upadaju i blokiraju rad BU, brinu tudju brigu oko navodnih plagijata, farbaju televiziju…

    1. Ako je tako sta cemo sa verovatno tvojim ljubimcem GV koji „ore“ Beogradu uzduz i popreko sto se ne moze porediti s ovim farbanjem

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Share This

Share this post with your friends!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com