Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić

Aleksić: Koluvija samo izvođač radova, organizator visokopozicioniran u državi

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić ponovio je u Danu uživo TV N1 kako je iz policije dobio informaciju da je Predrag Koluvija, vlasnik plantaže “Jovanjica” na kojoj je policija pronašla veliku količinu marihuane, odmah po hapšenju zvao Andreja Vučića, brata predsednika države.

Aleksić je kazao da je Koluvija, od trenutka kada je policija dobila nalog da posao obavi u skladu sa zakonom, otišao korak dalje i zvao Andreja Vučića kako bi tražio policijsku zaštitu.

“Ispričaću vam kako sve funkcioniše. U Srbiji na preko 500 hektara postoji proizvodnja industrijske konoplje. Procedura je jasna, podnosi se zahtev Ministarstvu poljoprovrede, i Ministarstvo poljoprivrede daje dozvolu. Kada dobijate dozvolu, tu istu dozvolu Ministarstvo šalje MUP-u i Ministarstvu zdravlja. Bilo gde de se podiže, MUP je dužan da izađe na teeren da utvrdi šta je i koliko posađeno. Ne postoji šansa da je neko dobio dozvolu za industrijsku konoplju, a da je na 12 hektara zasadio kanabis, a da nadležni nisu to utvrdili”, kazao je on.

Potpredsednik Narodne stranke uveren je da je neko hteo da zataška slučaj “Jovanjica”, jer 12 dana od policijske akcije, niko od medija ni jednu jedinu reč nije izneo o tome.

“Svedoci smo kako ovde izgleda zaplena narkotika (…) Prosto je neverovatno da jedan ovakav slučaj prođe bez te kampanjsko-medijske priče koju smo navikli da slušamo od ovog režima”, dodao je.

Umesto toga, nastavio je Alesić, visoki državni funkcioneri svojim izjavama pokušavaju da banalizuju ceo slučaj, “sa ciljem da prođe što pre kako se građani ne bi uzbunjivali i kako se ne bi došlo do pravih organizatora ovog posla”.

“Koluvija i uhapeni radnici su izvođači radova, taj koji je to omogućio sedi visoko pozicioniran u ovoj državi”, kazao je potpredsednik Narodne.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović demantovao je, međutim, Alesićeve navode da je Koluvija, odmah po hapšenju, telefonom razgovarao sa bratom predsednika države.

“Ministar Stefanović je govorio i da njegov otac nema ništa sa firmom GIM, pa danas vidimo da je putovao u Saudijsku Arabiju kao njihov pravni savetnik. Njima se ne može verovati. Ja nisam tražio od Vučića i Stefanovića da mi odgovoraju, ja sam tražio da tužilaštvo kao dokaz izvede mobilni telefon zaplenjen od Predraga Koluvije (…) Tu leže odgovori ko je iz države pružao logistiku ovoj velikoj proizvodnji marihuane.”, istakao je gost Dana uživo.

Kazao je i da sama policijska akcija na plantaži “Jovanjica” nije bila slučajnost, i da je onaj deo policije koji odgovorno radi svoj posao dugi niz godina želeo da se bavi tim slučajem, ali da nisu mogli da dobiju nalog, pa su, kako je rekao, morali da se dovijaju.

Aleksić je rekao i da nije dobijao pretnje zbog oglašavanja o slučaju “Jovanjica”, ali da jeste dobijao poruke da bi trebalo da spusti loptu i ne priča više o tome.

POVEZANE VESTI

Komentari (3)

U Srbiji su najveci lazovi i lopovi na vlasti

Otkako je gavran pocrneo,Milosevic je za ove kriminalce i lopove Majka Tereza.

BOT JE NAJSMRDLJIVIJI SKOT

To ” legalno ” gajenje industrijske konoplje -kanabisa ima na mnogim mestima po vojvodini proverite snsove tajkune i tajkunčiće koji su pokupovali – oteli zadruge

Oliver

Po motivima serije “Grupa”…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *