„U ime kulture“

Inicijatori ograničenja rijaliti programa danas šalju pismo predsednici Skupštine

Organizatori inicijative „U ime kulture“ poslaće danas predsednici Skupštine Srbije Maji Gojković pismo kojim se zahteva zakonsko ograničenje rijaliti programa i uvođenje pola sata kulturnog sadržaja za decu, koji je potpisima podržalo 42.852 građana.

Inicijatori ograničenja rijaliti programa danas šalju pismo predsednici Skupštine 1Foto: FoNet/UZUZ

Građani okupljeni oko inicijative „U ime kulture“ organizovali su u subotu protestnu šetnju zahtevajući usvajanje zakona za ograničavanje rijaliti programa i uvođenje pola sata kulturnog programa za decu.

Inicijatori ograničenja rijaliti programa danas šalju pismo predsednici Skupštine 2
Foto: FoNet/UZUZ

Na protestu „Korak do kulture“, učestvovala su i deca, a kolona se kretala „putem kulture“, pored Istorijskog muzeja, Ateljea 212 i Radio Beograda. Skup je završen ispred Narodne skupštine gde su aktivisti zalepili na vrata pismo za svakog poslanika, saopštili su organizatori.

Kako je najavljeno, u toku dana biće poslato pismo i predsednici Skupštine Srbije Maji Gojković, koje je na sajtu „Peticije Srbija u pokretu“ potpisalo više od 5.000 građana.

Inicijativu „U ime kulture“ pokrenuli su udruženje Srbija u pokretu i Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti, zahtevajući da njihov predlog zakona za ograničavanje rijaliti programa bude usvojen do kraja decembra 2019. godine, kada Skupština Srbije završava redovno zasedanje.

Postanite član Kluba čitalaca Danas i na taj način podržite nezavisno novinarstvo.

Danas postoji sa ciljem pravovremenog i istinitog izveštavanja dostupnog svim građanima. Kupovinom Danasa, pretplatom ili članstvom u Klubu čitalaca omogućavate nam da ostanemo samostalni i potvrđujete da u Srbiji ima mesta za slobodno novinarstvo!

Više od dve decenije nismo poklekli pred trendovima opšte tabloidizacije, senzacionalizmom i komercijalizacijom sadržaja. Bili smo zabranjivani i prozivani. Ništa nije moglo da nas spreči da objektivne vesti objavljujemo svakog dana. Nijedna vlast nije bila blagonaklona prema kritici.

Zato želimo da se oslonimo na vas, naše čitaoce.

Ukoliko želite da i ubuduće nastavimo sa radom kao i do sada i još kvalitetnije, kupite Danas i postanite deo Kluba čitalaca Danasa za 990,00 dinara mesečno!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Share This

Share this post with your friends!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com