Nikola Jovanović

Jovanović: Vesić obmanuo javnost da je bilo javne rasprave o gradskom budžetu

Jovanović: Vesić obmanuo javnost da je bilo javne rasprave o gradskom budžetu Izvor: Narodna stranka

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je da je zamenik gradonačelnika Goran Vesić grubo obmanuo javnost u emisiji “360 stepeni” televizije N1 neistinitim tvrdnjama da je gradskom budžetu za 2020. godinu prethodila javna rasprava i da Državna revizorska institucija nije imala ozbiljnije primedbe na gradski budžet.

“Gruba je neistina da je budžetu Beograda za 2020. godinu prethodila javna rasprava. To što je predlog bio okačen na internet sajtu Grada Beograda nekoliko nedelja nema nikakve veze sa javnom raspravom, a netačno je i da su za to vreme usvojeni neki predlozi građana”, rekao je Jovanović, koji je i potpredsednik Narodne stranke.

“Upoređivanjem verzije koja je okačena na sajt grada i koju je usvojilo Gradsko veće nismo uočili nijednu jedinu razliku. Vesić je prećutao i da je sakrio od građana i odbornika gradskog parlamenta smanjenje budžeta za čak 20 milijardi dinara, rebalansom iz aprila ove godine”, istakao je Jovanović.

Jovanović je dodao da Vesić u emisiji “360 stepeni” na N1, u kojoj je učestvovao sa gradonačelnikom Šapca Nebojšom Zelenovićem, nije objasnio ni “kako je proglasio rezultat ankete o sudbini Starog savskog mosta pre nego što je anketa počela”.

“Flajer kojim je mahao Vesić kao dokazom da je bilo javne rasprave štampan je tri meseca nakon usvajanja budžeta”, rekao je Jovanović.

Šef odbornika SzS u Skupštini grada je naveo i da je netačna Vesićeva tvrdnja da DRI nije imao ozbiljnije primedbe na beogradski budžet.

“Istina je da je samo u toku 2018. godine DRI utvrdio nepravilnosti u iznosu od 240 miliona evra”, podsetio je Jovanović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *