DIJALOG

Lični stav

Jevanđelje po Basari

Evo nekoliko navoda.

Jevanđelje po Basari 1Foto: Mohammad Danish

Prvi: „Utuvite šta vam kaže Uncle Bas: svaka politika (i stranka) koja cilja na brz uspon, politika je kontinuiteta zasenjivanja opštenarodne prostote i posledičnog ubiranja debelog poreza na brzopletost i glupost. Zato ću Živkovića posavetovati da ne daje ni pet sitnih para na dubare Đilasa, Guzijana, Boškića i njihovih bostandžibaša, nego da izađe na izbore. Dobiće moj glas. I još najmanje 450-500.000. Pa polako.“ (S. Basara, žSebastianova krivinaž, Danas, 24. decembar 2019)

Dakle, neka Živković (Nova) izađe na izbore pa će dobiti pola miliona glasova „za početak“ i to nije politika „koja cilja na brz uspon“ i „zasenjivanje opštenarodne prostote“?! Logika?!

Drugi: „Bližim se prekardašivanju pa mi preostaje da odgovorim na pitanje koje vas mesecima muči – da li ću ja izaći na izbore? To ću vam reći posle izbora.“ (S. Basara, žUoči ćutnjež, Danas, 19. jun 2020)

(Drugog dana posle izbora politički analitičar nije odgovorio na pitanje koje nas „mesecima muči“. Lično – mnogo me briga za to!)

Treći: „Možda bi žHronika palanačkog grobljaž bila još bolji naslov. No, dobro. Izbori su završeni. Nije bilo žrtava u ljudstvu i materijalu, ali nema sumnje da je bilo raznoraznih izbornih muljavina, nameštanja, ‘bugarskih vozova’ i sečenja uveta da se zakrpi dupe izlaznosti od preko 50 odsto.“ (S. Basara, Postizborna hronika, Danas, 23. jun 2020)

Amin. Do mojega Sebastiana.

Autor je književnik

Asadov teret

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Share This

Share this post with your friends!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com