Pobeda

Rekvijem za pobednika

Rekvijem za pobednikaIzvor: N1/Tanjug, Zoran Žestić

Podanici slave Vučića kao božanstvo i njihove razloge valja razumeti. To jeste odnos prema totemu nastalom na političkoj deponiji. Njemu ne može niko ništa, i uz to saznanje ništa ne treba ni pokušavati. U ime svih nas kojima više nije ni do čega, sve poslove obavlja četvrtina lobotomirane Srbije. Ostali su nemi posmatrači svog nestajanja.

Bili smo svedoci igre, u kojoj je pobednik određivao pravila, sudije, publiku i odnosio sve. Nemoć je bila na drugoj strani, kao status društva, koje je zapalo u smrdljivi glib. Da ne bude zabune, glib je i na samom vrhu, ako ovde nešto takvo uopšte postoji, blato je sve što nas okružuje, od njega nam se ne vide lica, ako ih uopšte imamo.

U fragilnom društvu, koje je ranjivo po svojoj suštini, opasnost dolazi od lakoće prodiranja u samo srce tame. To nije ona pomrčina o kojoj je tako dobro pisao Džozef Konrad, nego nešto mnogo jezivije, jer se ne može odvojiti od našeg jadnog postojanja. Mi smo u tome zatočenici svoje nebrige za prostor koji je bio samo naš a sada više nije nimalo, i u kome bivamo pod zagađenim tuđinskim vonjem.

Vlast nad nama jeste tuđinska, mada će svojim potrošenim parolama uvek voditi sve pod sobom u neku budućnost koja je samo njihova. Pod uslovom, naravno, ako je bude i za njih. Režim kao svoj ne mogu da dožive ni oni koji su mu dali iznuđeni glas, očito je da ne znaju kome su i šta poklonili. Oni su samo trula građa na sojenici, koja će se svakako srozati u močvaru i žabokrečinu, kad tad. A dotle sledi dugo putovanje prema dnu.

PROČITAJTE JOŠ:

Videli smo mračni trijumf na odru srpske verzije demokratije. Izbori jesu bili orgijanje i igranka na parastosu, obred koji nas je primakao vladarskoj braći iz Belorusije i Severne Koreje. Uz mehanizme kojima se pobeđuju svi i svuda, na svakom mestu i po svaku cenu.

Poraziti sve što ima smisla i vredi, inficirati Srbiju teškom zarazom, uhvatiti je u smrtonosni zagrljaj, oduzeti joj dah i slobodu kretanja, dati vlast ljudoidima ako je moguće zanavek, to je bila ideja Pobednika (kurziv moj). Ali i rekvijem za njega, ma kako to dan posle zadnjeg trijumfa izgledalo.

Ali, to nije ni izbliza sve. Postoji cilj iznad toga i iznad svega, koji se želi postići tiranskog gradnjom sistema apsolutne demokratske amputacije. Pobeda nad svim što jeste sećanje na slobodnu Srbiju, oduzima nadu da bilo kad može da bude drugačije. Strašan poraz ovog društva pred najodvratnijom političkom supstancom, jeste pokušaj kovanja epskog obruča o nepobedivosti Vladaoca: niko mu ne može ništa. Ni njemu ni onim koji su oko njega. Ni danas, niti bilo kada. Nikada. To je glas iz tame.

Ta istinski zastrašujuća poruka mogla se čitati iz toka metastaze koja je samrtni okov nad bolesnim ili zakržljalim organima Srbije. A ona se bez otpora predala svom neprijatelju. To je bila projekcija nepristojnog trijumfalizma fukare, koja je u izbornoj noći igrala oro na telu pobeđenog mrtvaca. Pri tome, fukara nije bila nimalo življa, valjalo je samo pogledati odvratne kreature koje su se radovale svom strašnom odrazu u skršenom ogledalu.

Tako ovih dana i nastaje nadrealna epska proza o nedostižnom junaku koji ruši sve pred sobom, i kraja mu nema. Oko njega su guslari, služinčad, seizi, laskavci i ostale dvorske zamlate, lišene svakog poštovanja prema sebi, bez kojih se ne može zamisliti tako razdragani ukop.

Pred izrastanjem mita o nedostižnom i večnom pobedniku, slušam čak i razložne ljude, koji su uvereni da je Srbija pred hibernacijom, i da će sve ono što od nje preživi, biti izopšteno iz normalnog sveta.
Ona je već izopštena, ali to ne mora da bude kraj.

Posle vrhunca zla, i osećanja apsolutne pouzdanosti na vrhu, njihov pad će biti strašan.

TAGOVI:

Rekvijem za pobednika

Podanici slave Vučića kao božanstvo i njihove razloge valja razumeti. To jeste odnos prema totemu nastalom na političkoj deponiji. Njemu ne može niko ništa, i uz to saznanje ništa ne treba ni pokušavati. U ime svih nas kojima više nije ni do čega, sve poslove obavlja četvrtina lobotomirane Srbije. Ostali su nemi posmatrači svog nestajanja.

KOMENTARI (99)

Ostavi komentar

Misa

Kao vojnik i sam je bio slepi poslusnilk , a sada drzi nekom predavanje.

Punk

A ti si neispričana legenda borbe za ličnu slobodu!

Na mestu voljno

Vidi familijo, lično poznajem potpisnika objavljenog uredka. On je čovek koji na svojim leđima nosi pun džak mana, kao uostalom svako od nas, ali sa sigurnošću mogu da tvrdim, što s’ kaže, kilo krvi mogu da dam, da Ljuba nije poslušnik, nikada bio, nikada neće biti! Dragi Miš(u)o, upoznaj se sa “poslušničkom” istorijom pominjanog, pa onda ostavljaj komentare.

Nik

Svaka vam cast na komentaru gosp.Stojadinovicu

Bora Pjongjang

Hvala g. Ljubo , na izvanrednom tekstu . U prošlom komentaru napisao sam da je Srbija u živom pesku . Nestaće ili će ustati. Živi pesak ne može da miruje ,počeće polako da se kreće, da vri. A kada prasne, neće biti privilegija biti na vlasti i raznih udvorica i uvlakaca koji su šampioni u pljeskanju. Pesak će početi da vri iz njihovih redova.

Brank Bauer

Gospodin Vucic, od sada gospodar Vucic, kao i svi gospodari stabilno laze: hibridni rezim u Srbiji je postao diktatura. Srbija sa takvim sistemom nema sanse da udje u Evropsku Uniju i nijedna zemlja u Evropskoj Uniji nema takav sistem. Sto veci problem za gospodara to veca laz: Srbija ulazi u Evropsku Uniju 2026. Dali je neko cuo od bilo kog predstavnika Evropske Unije dace Srbija u Evropsku Uniju 2026. Naravno da nije, jer niko to nije reako, naprotiv. Vec danas imamo prvi potez Evropske Unije: nece se otvoriti kljucno poglavlje 2. Gospodar Putin trenira gospodara Vucica i uzgred mu salje tenkove. A Evropska Unija i Amerika prete sankcijama Srbiji zbog uvoza ruskog oruzja. Kao sto rekoh: sto veci problem to veca laz. Jedino sto gospodar Vucic moze pozitivno da ucini: proglasi nevazecim izbore od prosle nedelje.

Patriot

Bravo gospodine Stojadinoviću ovo je naša surova realnost i tragedija,oduvek sam vaše kolumne sa poštovanjem i divljenjem čitao!!!!

Vođa navijača

Sjajna analiza, sa ključnom rečenicom: ovo je labudova pesma Vladaoca, vođe sa tribina.

Др

Не није лабудова песма, већ ваш последњи трзај као опозиције! Можете само да мрзите и ништа друго! Видимо се за четри године, ако неко од вас претекне!!?

Vođa navijača

Nego šta nego labudova pesma vođe sistema zasnovanog na laži, vlastoljublju i krađi. Nisam deo oficijelne opozicije, ali sam opozicija Vašem idolu. I ne mrzim, Upravo je Vaš komentar ogledalo mržnje, sa konačnom željom da niko od nas ne pretekne, tako ste napisali. Hvala na lepim željama, ali neće Vam se ostvariti. Sigurno ćemo preteći, i pobediti vas koji mrzite i sejete razdor i podele.

Punk

Je l ti to Dr zaista ima neko značenje, ili si kao i ovi tvoji, sam sebi dao na važnosti.

Sveta

Dance macabre ( posmrtni ples – fr.)

cvm

U kratkom tekstu briljantna analiza stanja našeg (njihovog) društva!

Samo kažem

Marko Đurić je ukrao šou svojim radovanjem kada je Vučič najavio da će na Kosovu i Metohiji dobiti 85%. Taj prizor ću za života vezivati za ove izbore.

Мука ми је

Браво за текст ! Глиб смо већ до око гуше , а даска је сатрурила и то како , али када пукне одоше сви у ђавола !!

Sibirac

Živeti slobodno… svetom se oriti… Okićen perom sokola, za urok protiv okova. Živeti slobodno… pesmom pokoriti… Tvoj steg na svakom gradu je gde ti se neko raduje.

Marko

Potpuno se slazem!I ovome ce uskoro doci kraj.Odlican tekst.

Синиша

То “ускоро” чекамо већ 30 година

Blonde

Desi se običnom, normalnom čoveku da zastrani, da ga ponese, da postane loš, alav, da izda, slaže. Da je takvom čoveku namenjena ova kolumna i da je pročita, istog časa bi nestao u mišjoj rupi i nikada više iz nje izašao ne bi. No, naš “pobednik”, naš ponos i dika, za njega to ne važi. Ako ga zapadne da pročita, a iz beskrajnih monologa jasno je da čita sve o sebi (zaboga, šta bi drugo radio?), on će biti srećan, na sebe ponosan, kako je uspeo, on takav, nas u blato da baci i da gleda kako se po njemu valjamo, da nas sabija još više, da se borimo za dah u toj kaljuzi, da gleda kako se porodice raspadaju, da uživa jer samo posebni i njemu odani mogu mrve sa njegovog stola da dobiju. Srećan, kako je uspeo nesposbnima da se okruži, da ga verno služe i kao u Boga gledaju. Zadovoljan, ali ne skroz, uvek može dublje, dokazuje, pa na to sve nam potura razne izblajhane u skupim ali neprimerenim toaletama ministarke, bode nam oči kada bivšeg, duge i masne kose dezertera postavi za vojnog ministra, da nas boli i peče dok gledamo, da se slavnih vojskovođa sa setom sećamo i crvenimo. Srećan, kako je zemlju uništio, bez velikog truda i muke, kako mladost i znanje proteruje dok ostatak u strano roblje pretvara. Srećan, bez osećaja stida, bez morala, za čast definiciju nije naučio, vaspitanje ulično stekao, srećan. Sve dok ne legne, uveče, sam i dok ne sklopi oči, dok slike onih koji ga preziru ne počnu da se nižu. Od onih najbližih njegovom stolu, preko mrvičara, do za bednu platu ucenjenih činovnika, onih koji moraju da napišu, “Srbija napreduje, svaka čast predsedniče”, niko ga ne voli. Sve je pobedio, silan ili bedan, na kraju ostaje sam. Gnušam se ove “Srbije”, večno zaljubljena u Srbiju. Svaka čast, Gospodine, zadovoljstvo je bilo ovo čitati, bolno, ali i prosvetljujuće.

Sting

Hvala za ove reci.

Jelena

Svi vaši komentari, koje pratim i sa radošću čitam, su tako bolno istiniti !!!

D.

preterana vaznost se daje coveku koji to ne zasluzuje. Narod, nas narod je po meni, iz vise razloga, glavni nosilac zasluge stanja u kome se nalazimo. O narodu treba pisati, njega treba tumaciti i razotkriti.

Baya

Svaka cast komentar na nivou kolumne…

Mala

hvala na objašnjenju,pravim rečima jasno kao i na tekstu čika Ljube S.Moje poštovanje.

Dokle….

Znate sta mi je strašno? To, što kad ovi jednom odu, vlast koja dodje spoticaće razne “patriote”, “navijači” i ostali huligani, razni Šešelji, Rističevići, Atlagići, ….preletače Maja Gojković, Martinović, Vesić, Mali i ostali….Vratiće se i Vuk Draškovć na svoje straro mesto, a nezaobilazni Dačić ponudiće svoje usluge novom pobedniku… Pobednik ce biti prinudjen da ih prihvati da bi nekako napabirčio 126 poslanika u skupstini (namerno malo “s”). Pa dokle?!?!?????

Anika

Nema šta nanerno, skupština (i vlada) se piše malim slovom. Jedino u slučaju punog, zvaničnog naziva, piše se velikim slovom, npr. Narodna skupština Republike Srbije ili Vlada Srbije. Pozdrav.

Milan (odande)

Izborima od 21 juna, Srbija, kao organizovana, pravna i demokratska (ako je to ikad bila) država je prestala da postoji. Ostao je jedan ,socijalni” eksperiment nad jednim narodom organizovan od strane jednog jedinog čoveka, u potpunosti pod njegovom kontrolom. Neki novi pravac je moguć samo u dva slučaja. 1. Ako njemu ponestane ideja! 2. Ako njegovi sledbenici ne mogu da zadovolje apetite i interese zbog kojih ga slede.

evita

Odlicno ste predstavili stanje u Srbiji gospodine Stojadinivicu. Oni i mi smo dva sveta, bez ijedne dodirne tacke. Jedino dobro, barem kako ja vidim je da se nikada vise necemo sa njima mesati….

Na twiteru nisam,da vam iskreno kazem

Jedni te isti glasaju, jedni te isti broje. Ostali uporno posmatraju i pristaju na izbrojano. I sta sadd?

Dragan A

Srpska opozicija, samo ujedinjena, moze postici povoljan rezultat,protiv ovog zla koje nas je snaslo ! Ako to ne shvate I ako sujeta nadvlada razum Srbija ide u propast !

Синиша

Питање ко је данас опозиција?

Lepa

Fantastičan tekst, fantastičan .

Nikolas

Narod N E B I R A vec zadnjih dvadesetak godina ?????

Ksenija

Dostojanstveno,mocno i ostavlja jak utisak

Sax

Stojadinović kao staro vino, sve bolji sa godinama. Još jedan sjajan tekst, uteha za onaj mali deo Srbije koji ima bar dve vijuge

Bb

Au, kakav tekst!

Sale

Jedna digresija. Vidim Novaka razapese ko Hrista sto je donekle ok jer je glupo postupio. ALI gde su maske na zurci SNS sa trubacima i kolom BRE. A gde Cecina zurka. A gde utakmice. Pa sta je to ljudi i gde je tu vlast. Svi pricamo samo o Djokovicu.

Ланка

Дивно је што су неки читаоци овај текст назвали поезијом! Господин Стојадиновић,писац! И дивна господа и интелектуалци,они који су писали коментаре! То враћа наду,греје,уздиже! То је Србија која ће победити,макар била и мањина! Јер,сад смо испод дна,а какве људе имамо!Влада националног спаса,ХИТНО! Сви да предложимо по једног члана!

Jovanča

Ne ide mi u vugla da pored tako dobrih i učenih ljudi mi dobijemo to što dobijemo.

Hvala

“U ime svih nas kojima više nije ni do čega, sve poslove obavlja četvrtina lobotomirane Srbije. Ostali su nemi posmatrači svog nestajanja.” BRUTALNO TACNO, ISTINITO i POTRESNO, celokupan tekst, sa svakom pazljivo odabranom reci, koje prodiru u samu srz ovog trenutka, nasih zivota i nase buducnosti. HVALA.

Hedona

Narod je izabrao svoje.

DONA

Narod??? Apsurda izjava. PA ŠTA.

marS

Svi odlicno analiziraju situaciju ali niko nema resenje niti predlog kako da iz nje izadjemo. Cekamo da Vucic padne sam. I pasce. Ali sta to vredi izgubljenim generacijama. A i posle Vucica doci ce Sloba. Kao sto je posle Slobe dosao Vucic.

Veterinar

Prostim rečima tačno. Analiza na analizu, nema pomaka, da li zbog ovih kojima nije ni do čega, da li su nam ostali samo ti? Ili nas ima još? Ili su možda ti neki kojima je bilo do nečega već napolju i rade, žive, preživljavaju, bore se za svoje porodice, ali negde daleko… Ima dosta sedih glava koje znaju mnogo, ima mnogo mladih glava koje znaju mnogo… Generacije ćemo još ispratiti napolje… Ali onoga što krasi nas ćemo se teško ratosiljati… Nepotizma, gluposti, polupismenosti, nepoštovanja…

Kole Zlatibor

Sve receno,samo se nadati da ce oni podanici koji nemaju ama bas nikakvu korist, a glasali jer jadni nisu ni svesni kome daju glas,bar nekad procitaju ovako pametan clanak.

Bla bla

Oni uglavnom ne razumeju ovakav članak. Opijeni trijumfom i sitnim ćarom.

Natasa

Hvala Vam sto postojite dragi Ljubodraze!

Branko

Hvala!

Branko

Hvala gos. Stojadinoviću za ovakav tekst

Branko

Bravo gospodine Stojadinoviću. Lijepo ste to napisali i svakako iznijeli istinu onako, samo kako vi umijete. Onima o kojima govorite to ne dopire do njihove minijaturne mase koju zovu mozak, ali zato njihov pad će biti veliki a rezultat će biti još veći, a društvo jako čisto i sretno

Masai

Odlična dijagnoza stanja u Srbiji. Strašno je što će sudbinu da nam kroji četvrtina sa slamom u glavi…

VojislavaRadovanovic

Odličan članak!!!

Beogradjanin

Hiruski precizna dijagnoza stanja u drustvu.Gospodine Stojadinovicu po ko zna koji put hvala.Iskreno se nadam da ce im pad biti strasan i zeljno iscekujem taj dan!!!

Bob

Odmorio sam mozak, odličan tekst. Hvala

7777

Gospodine Stojadinovicu HVALA .

Rigor Mortis

Tekst je hiruški precizan i moralno porazan po nas same i po sistem u kome bitišemo. Ja bih samo dodao jedno: Vučićev pir je počeo onog dana kada je obelodanjena koalicija DS i SPS. Tog dana je svima, koji imaju imalo mozga, bilo jasno da je demokratija u Srbiji mrtva. Vučić nam samo zakiva eksere u mrtvački sanduk.

Milann

Odavno nisam pročitao ovako dobar tekst.I tako dobar prikaz stanja u ovoj ojađenoj Srbiji. Bravo.

Ja jedna MEDJU 5 miliona

Šta reći, svaka reč,svako slovo dalje, bilo bi suvišno. U ovom mraku pročitati ovako nešto, dodje mu kao tračak svetlosti na kraju tunela. Moj dubok naklon Autoru!

Matičar

Gospodine Stojadinović, naklon do zemlje za ovaj tekst. Hvala vam što postojite.

GEDŽA

Bravo majstore. Ne shvatam kako su nekolicina ljudi kao ti uspela da opstane u ovoj kaljuzi. Valjda zato što im kako kažeš ne može niko ništa i sve jedno im je šta će ko napisati. Svi ostali ne vrede ni trunke blata ispod tvog nokta i zato smo tu gde smo. Nadam se jedino u Boga i božiju kaznu koja čeka ovo ništavilo.

Arheo

Odličan tekst!

Mm

I rimska imperija se raspala sama od sebe , na vrhuncu moci. Zbog trulezi nemorala , I nespasobnih.

Lauda

Da, zato što je bila imperija. Ovde je ovo redovno stanje, čak i poželjno.

Tanja

Svaki tekst u Pescaniku citam i sad ovde..Hvala sto postojite i sto imate redak dar za pisanu rec.Sve sto napisete lek je za dusu moju i moje porodice.Postovanje i da pisete dok god mozete ,dragi Ljubodraze!!!!

Aleksandar

Genijalan tekst prepun gadjenja i odvratnosti za ovaj brlog u kom svi rovarimo zajedno, na žalost.

Maca

Posle nedelje sam ocajna, duboko zabrinuta za buducnost moje dece i unuka. Kada sam procitala Vas tekst Gospodine Stojadinovicu, gorko sam zaplakala, toliko me je zabolela gorka stvarnost koju ste tako verodostojno opisali, ali i dali ste mi i mrvicu nade da dok postoje ljudi kao vi, mozda i nije sve izgubljeno. Bravo za tekst.

Zoran

Bravo, svaka cast na tekstu👋👍

Zoran

Bravo, svaka cast na tekstu👋👍

Sojo

Aveti prošlosti, duhovna sirotinja,čovekolika mračna družina zaigrala svoje “pirovo kolo”. To će im biti zadnje. Budite sigurni!

Pera Ždera

Njihov pad, da, ali i naš, još strašniji. Poštovanje, g. pukovniče, drago mi je da ste i ovde krenuli sa slikanjem naše (užasne) stvarnosti.

Makarije

Interesantno je da su svi “guslari, služinčad, seizi, laskavci i ostale dvorske zamlate, lišene svakog poštovanja prema sebi” ustvari ili toliko glupi, ili ucenjeni zbog svojih nepro,išljenih postupaka…pa i dalje ljube skute gospodaru, zarad malo milosti…

Miletov sin

Svaka čast, Ljupče! Brutalna poezija!

Pinokio

Kolumne Gospodina (veliko slovo je obavezno) Stojadinovića čitam u Peščaniku godinama i mislim da je dobro što je kroz N1 proširena mogućnost povećanja auditorijuma. Tužno je što ove medije konzumiraju uglavnom oni kojima je to jasno i koji se sa tim stavovima slažu. Oni drugi ili ignorišu ili anatemišu…

Zadušni deda

Ovih drugih ima previše i nemaju nameru ili svest da nešto promene. Uvek je tako bivalo. Neki Mesija ili neočekivana sila koja se pojavljuje i rešava stvar nisu to što nam “vrši posao”. Da bi se dovoljan broj takvih “preobratio”, potrebno je mnogo vremena i organizovana društvena akcija, Mi vremena nemamo, a akcija osvešćivanja i obrazovanja nam se svodi na ovakve medije i pojedinačne uticaje, što nije ni blizu dovoljnog… Bez antipoda njihovim “akademijama”, nemamo šanse… Da li imamo kvalitetnog “prosvetnog kadra” za tako nešto? Ne bih rekao, jer je za to potrebno znanje i volja da se mnogo toga žrtvuje… Ne znam čega više nedostaje, da li znanja, da li volje… Školstvo, koje svi plaćamo, već decenijama ne uspeva ništa drugo, sem da proizvodi ogroman broj novih pripadnika stada, jer za bilo šta drugo nije ni osposobljeno… Duga i tužna priča…

Tijana

Svaka cast na tekstu!

Aleksandar

Nema se šta dodati.

misko

Da hoće da nam zatvore granice pa da se i omladina trgne da nema izlaza osim revolucijom do slobode.eventualni referendum o kosovu bi takođe mogao da skupi kritičnu masu za revoluciju.Nema druge samo revolucija.

Спектатор

једина паметна реч, ostaло су музичке варијације на основну тему. Опаметите се, чешањем језика ништа се не добија.

ribizla

Istina do neba hvala

Nebojsa

Najistinitiji horor=depresivni tekst. Svaka čast gospodine Stojadinovicu. Muzika uz ovo Igra Kostura Kami Sens Sans, za malo optimizma.

D.

Nisam citala bolju poeziju koja ovako emotivno i duboko oslikava stanje u drustvu. Toliko je verodostojno da boli. Pitam se, moze li ovo da nas pokrene, da motivise pametne ljude da rode ideju kako da pamet pobedi zlo. Nemoguce je da ne postoji nacin!

Johny

Svaka kao u Njegosa

Vespa

Blistavo i strašno. Kso naslov Bekima Fehmiu. Blistavo mračnim sjajem, strašno kao nepoziva presuda. Dugo je već tako, samo sto sada imamo dokaz: posle svega, ne jednostranacki, nego jednoclani Parlament, kao vrhunac “demokratije”, po Vučiću. Ali, tskve nigde nema, ni beloruskj gazds ne krije da je diktator. Nema pokoravanja, ne smemo pognuti glave, nismo svi u mentalnom glibu.Gore glave, otpor svuda i stalno! Nije bitno sto se čovek oseti sam, sami su bili u početku i oni koji su prolazili kroz Berlinski zid. Ako ne umeju stranke, znaćemo mi, građani. Na mnogo mesta su znali, moramo znati i mi.

Xen

Bravo!

MILICA

Ma plače mi se kad pročitam ,,za našu decu , za čiju decu bre, uništiste nam živote, nadu za bolje sutra, dokle mra7k , dokle beznađe, samo laž, laž i laž.

Šoping u Milanu

Svaka reč u tekstu bode u srce i glavu. Nedostaje samo da ovo ludilo ne bi bilo moguće bez direktne podrške eu i sad! Njima treba marioneta zarad priznanja nezavisnog kosova. Narod Stradije je kolateralna šteta njihovog projekta zvanog nezavisno kosovo! Sram bilo eu i “zapadne demokratije” ….

nema

Ovo što piše u tekstu je teško sebi priznati . Svaka čast .

Xen

Mislim da se, bez obzira na sve, oseca optimizam, ali zivoti nam prodjose…

Čika brka

Ljubodrag je majstorčina. Osećam se lepo kada vidim da delim stavove sa ovim čovekom. Veliki pozdrav za bivšeg komšiju sa Belih voda.

cokac

Tako lepo sroceno. Strasno i bolno.

Smudj

Najjača kolumna,,,,,,kratko rečima a široko mislima,,,

NIRVANA

Tako je…ali nazalost mi smo narod iz Andricevih “Znakova pored puta”…pa se saginjemo, povijamo, klecimo i puzemo. Nikako da se “dignemo iznad sebe”…

Mira

Hvala g. Stojadinoviću za divan tekst, jeste da pada kao so na živu ranu ali gađa pravo u centar

ZM

Volim optimizam I nadu koji provejavaju

Kamenmetal

Poštovani, vaš plač je plač nad samim sobom. Odavno smo u igri u kojoj svi igrači sa visokim ulogom dobijaju. 50% Srbije ispada da razmišlja kao ameba. Izadji, nemoj da izadješ. Kao da izlaze zbog drugih, a ne zbog sebe.

Serafim

Vise kamen nego metal. Ama bas nista nuste razumeli. Ovde nema placa nego dijagnoze. Slavlje na pogrebu, to rade pobednici. I naravno, bar dva miliona gradjana razmisljaju kao amebe. Ako ste medju njima, sta ovde nije tacno?

Marta

Kapa dole.

Sale

Svaka cast

NN

Puno hvala na tekstu Bravo.Samo ako ovi budu razumeli.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *