Poniženje za Crnu Goru

Opozicija u CG: Doček Krivokapića poniženje za Crnu Goru

Opozicija u CG: Doček Krivokapića poniženje za Crnu Goru 1foto gov.mne

Premijer Zdravko Krivokapić stigao je u Srbiju, a na aerodromu u Beogradu dočekao ga je potpredsednik Vlade, ministar Branislav Nedimović, u farmerkama, bez kravate, što u opoziciji vide kao poniženje, ne za Krivokapića lično, nego za državu koju predstavlja, javlja Radio-televizija Crne Gore.

“Kad te dočekaju onako kako si i zaslužio. U farmericama i na nivou. Ovim činom su pokazali kako doživljavaju Crnu Goru i njenog premijera”, napisao je na Tviteru poslanik DPS-a Predrag Bošković.

“Premijer države članice NATO-a i prve sledeće članice EU dočekan u farmerkama. Da se ne prisećamo izjave zvaničnika susedne države da ‘mlakonja ne može da drži vlast’. Dostojanstvo pojedinca je njegova stvar. Dostojanstvo premijera je stvar, u ovom slučaju problem, države”, naveo je poslanik SD-a Boris Mugoša na Tviteru.

Predsednika Vlade, kako kaže, jedne države, “kakav god da je, prilikom zvanične posjete drugoj državi dočekuje ministar poljoprivrede u farmerkama”: „Ne znam koji je protokol u pitanju, ali je ovo klasično poniženje, ne za njega lično, nego za državu koju predstavlja.“

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković kazala je da doček premijera Zdravka Krivokapića u Beogradu predstavlja “zastiđe i poniženje za Crnu Goru”.

“Čemu se smeješ Krivokapiću?! Ništa nije smešno, ovo je zastiđe i poniženje za Državu. Ima li iko da pozove Krivokapića da otkaže sve posete i vrati se nazad da ne bruka više i sebe i Crnu Goru?! Kakav skandal”, objavila je Vuksanović Stanković na Twitter-u.

Liberalna partija (LPCG) saopštila je da je zvanična Srbija poslala jasnu poruku kako doživljava crnogorsku Vladu dočekom premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića.

„Ponižavajući odnos prema vrhu države Crne Gore samo je nastavak takvog odnosa na koji ova vlast pristaje ponižavajući ne samo sebe već i državu i sve građane. Dok je glumca Džona Depa dočekao predsjednik Srbije Vučić lično, premijera Krivokapića dočekuje ministar poljoprivrede Srbije i to u kafanskom stilu u farmericama i jakni što je skandalozno za diplomatski protokol najvišeg nivoa“, naveli su usaopštenju.

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić danas je stigao u prvu zvaničnu, dvodnvenu posetu Srbiji na poziv premijerke Ane Brnabić.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

 1. Jadno i bedno. Lična nekultura srpskog zvaničnika. Šteta. Degradacija svega na svakom koraku. Poštovanje prema Krivokapiću no bolje da nije dolazio …

 2. Postovani gradjani Crne Gore,
  ovim postupkom srpskih vlasti,
  shvatili ste kako je nama u Srb
  iji i koliko nas potcenjuju,kad
  goste ,nama najblize,ovako docekuju.Izvinite u ime nas obi
  cnih gradjana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Share This

Share this post with your friends!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com